Tietosuojakäytäntö

1. YLEISTÄ

[Heineken Brouwerijen B.V., Tweede Weteringplantsoen 21, 1017 ZD Amsterdam, the Netherlands] (”HEINEKEN” tai ”me”) on kaikkien tämän merkillemme [SOL] omistetun verkkosivuston kautta kerättyjen henkilötietojen käsittelemisen rekisterinpitäjä (”verkkosivusto”). HEINEKEN kunnioittaa yksityisyyttäsi ja on sitoutunut pitämään henkilötietosi suojassa ja hallitsemaan niitä lakisääteisten velvoitteittensa mukaisesti soveltuvien tietosuojalakien mukaisesti.

Lue tämä tietosuojakäytäntö huolellisesti. Se sisältää tärkeää tietoa, joka auttaa sinua ymmärtämään käytäntöjämme, jotka liittyvät henkilötietoihisi, jotka annat meille tai jotka keräämme muulla tavalla verkkosivuston kautta (”henkilötiedot”).

2. Mitä henkilötietoja keräämme ja miten niitä käytämme

Voit käyttää suurta osaa verkkosivustostamme tarvitsematta antaa meille henkilötietoja. Joidenkin määrättyjen palvelujen ja toiminnan tapauksissa sinun on annettava meille henkilötietoja, jotta voisimme tarjota sinulle pyytämäsi palvelut tai tuotteet tai osallistuaksesi toimintaan. Tähdellä merkityt pyydetyt tiedot verkkosivustolla ovat pakollisia. Jos et anna pyydettyjä tietoja, emme pysty toimittamaan palvelua tai tuotetta sinulle tai et voi osallistua toimintaan. Tietojen, jotka sinulta vaaditaan osallistuaksesi toimintaan/kampanjoihin, keräämisen lisäksi keräämme määrättyjä tietoja, kun käyt verkkosivustollamme.

- Kampanjoihin, arvontoihin ja kilpailuihin osallistuminen
Jos osallistut kilpailuihin tai tapahtumiin, sinua pyydetään kampanjasta, arvonnasta tai kilpailusta riippuen antamaan nimi, sähköpostiosoite, kotiosoite, puhelinnumero ja vastaukset avoimiin kysymyksiin voidaksesi voittaa. Jos palkinto on tarpeen lähettää tavallisen postin kautta (esim. liput ja tuotteet), pyydämme myös fyysisen osoitteesi tai muita täsmällisiä tietoja, jotka tarvitaan palkinnon antamiseen. Tarvitsemme tämän tiedon käsitelläksemme osallistumistasi ja voidaksemme viestiä kanssasi palkinnostasi tai lähettääksemme palkinnot sinulle. Säilytämme kaikkia kampanjoihin, arvontoihin ja kilpailuihin osallistumiseen liittyviä tietoja enintään 6 kuukautta kilpailun päättymisen jälkeen. Tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin, jollei kyseisistä käyttötarkoituksista ole nimenomaisesti ilmoitettu ja/tai suostumusta etukäteen pyydetty.

Yhteydenottoon liittyvät tiedot
Jos käyt verkkosivustollamme ja sinulla on kysymys tai muu huomautus, voit lähettää yhteydenottolomakkeen. Sinua pyydetään antamaan nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä tietenkin pyyntöösi liittyvät tiedot. Käytämme näitä tietoja vain vastataksemme kysymykseesi. Rekisteröimme pyyntösi, kysymyksesi ja vastauksemme sekä muut toimenpiteet pyyntösi käsittelemiseksi. Säilytämme tietoja 6 kuukautta kysymyksen tai valituksen ratkaisemisen tai kyselyn sulkemisen jälkeen.

- Verkkosivuston käynteihin ja käyttöön liittyvät tiedot:
Keräämme määrättyjä tietoja, kun käyt verkkosivustollamme, kuten IP-osoite, verkkosivustot, joilla käyt, laitteen luokka, selain ja Internet-selaimen tyyppi, klikkaukset ja katselut. Verkkosivustomme ja palvelujemme käyttämistä koskevat tiedot antavat meille mahdollisuuden rakentaa segmenttejä, jotka ovat verkkosivustojen kävijä- tai asiakasryhmiä, joilla on useita yhteisiä piirteitä, kuten ikä, sukupuoli tai alue. Lisäämme sinut todennäköisesti yhteen segmenteistämme. Käytämme segmenttejä verkkosivuston muokkaamiseen ja esim. hakutulosten järjestyksen muuttamiseen tai määrättyjen tarjousten sijoittamiseen, jotta näkisit ne todennäköisemmin. Voimme myös käyttää segmenttejä sinua mahdollisesti kiinnostavien verkkomainosten näyttämiseen ja lähettääksemme sinulle kaupallisia viestejä.

Käytämme näitä henkilötietoja, koska se on tarpeellista oikeutettujen etujemme mukaisesti, jotta voisimme mainostaa tuotteitamme ja palvelujamme kuluttajille ja verkkosivuston kävijöille ja jotta voisimme houkutella enemmän kuluttajia ja parantaa tuotteiden ja palvelujen myyntiä. Säilytämme henkilötietoja enintään 14 kuukautta.

- Markkinointi:
Voimme yhdistää verkkohakuihisi (klikkaukset ja katselut), asetuksiisi verkkosivustolla, asiakaspalvelupyyntöihisi ja yhteystietohistoriaasi liittyvät tiedot. Nämä tiedot antavat meille mahdollisuuden käyttää eri kanavia suhdehallintaan sekä tuotteiden ja palvelujen markkinointiin sähköpostin, suoramainonnan, sosiaalisen median, puhelimen tai verkkomainonnan kautta, jotka voivat sisältää verkkosivustojen yksilöityä sisältöä tai tarjouksia, jotka on räätälöity vastaamaan mieltymyksiäsi. Voit aina kieltäytyä vastaanottamasta uutiskirjettämme, suorapostia, sosiaalisen median julkaisuja ja soittoja, ja voit aina vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin (lisätietoa löytyy jäljempänä olevista kohdista).

Käytämme näitä henkilötietoja, koska se on tarpeellista oikeutettujen etujemme mukaisesti, jotta voisimme mainostaa tuotteitamme ja palvelujamme kuluttajille ja verkkosivuston kävijöille, jotta voisimme houkutella enemmän kuluttajia ja parantaa tuotteiden myyntiä. Säilytämme henkilötietoja, jotka on määritelty asiaankuuluviin tarkoituksiin, joita varten henkilötiedot on kerätty (esim. ottaessasi meihin yhteyttä, kun käyt verkkosivustollamme, osallistumalla arvontoihin). Henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan yleensä enintään 14 kuukauden sisällä.

- Verkkosivuston huolto ja optimointi:
Henkilötietojasi käytetään myös verkkosivuston ylläpitoon ja analysointiin suorituskykyongelmien ratkaisemiseksi sekä saatavuuden ja käyttökokemuksen parantamiseksi. Kirjaamme kaiken verkkosivuston käytön.

Henkilötietojesi käyttö näihin tarkoituksiin on välttämätöntä oikeutettujen etujemme mukaisesti, ja tietoja säilytetään enintään 14 kuukautta. Verkkosivuston käyttöön liittyvät lokitiedot poistetaan 14 kuukauden kuluessa luomisesta.

3. Miten jaamme henkilötietojasi

Saatamme joutua jakamaan henkilötietojasi kolmansien osapuolten kanssa palvelujen ja tuotteiden tarjoamisen tukemiseksi ja verkkosivustomme ylläpitämiseksi. Nämä kolmannet osapuolet ovat:

  • HEINEKEN-konsernin yritykset: verkkosivuston kautta käsiteltyjen henkilötietojen säilyttämistarkoituksiin, koska IT-järjestelmät ovat jaettuja.
  • Palveluntarjoajat: kun se on tarpeellista palvelun ja tietojen analysointipalvelujen tarjoamiseksi.
  • Palveluntarjoajat: mainoskampanjoiden järjestämiseksi.
  • Ensimmäisen ja kolmannen osapuolen mainostoimistot.
  • Mediatoimistot: markkinointi- ja tutkimustarkoituksiin.
  • Jos HEINEKEN myy HEINEKEN-konsernin yrityksen osakkeensa tai omaisuutensa tai osan niistä kolmannelle osapuolelle, jolle henkilötietoja siirrettiin, henkilötiedot saatetaan luovuttaa kyseiselle kolmannelle osapuolelle.

Nämä osapuolet saattavat sijaita Euroopan unionin alueella tai muualla maailmassa. Kun tallentamiamme henkilötietoja siirretään Euroopan talousalueen ulkopuolelle, varmistamme siirrettyjen tietojen asianmukaisen suojaustason. Vaadimme palveluntarjoajia käyttämään asianmukaisia toimenpiteitä henkilötietojen luottamuksellisuuden ja turvallisuuden suojelemiseksi.

Saatamme joutua myös toimittamaan henkilötietoja lainvalvontaviranomaisille noudattaaksemme mahdollisia oikeudellisia velvoitteita tai tuomioistuimen määräyksiä.

4. Henkilötietojen suojaus

Suoritamme asianmukaisia teknisiä, fyysisiä ja organisatorisia, soveltuvien yksityisyys- ja tietosuojalakien kanssa yhdenmukaisia toimenpiteitä verkkosivuston kautta kerättyjen henkilötietojen suojaamiseksi väärinkäytöltä tai tahattomalta, laittomalta tai luvattomalta tuhoamiselta, menettämiseltä, muuttamiselta, paljastamiselta, hankkimiselta tai käytöltä. Mikään Internet-pohjainen sivusto ei kuitenkaan voi olla täysin turvallinen, emmekä ole vastuussa tietojen luvattomasta tai tahattomasta käytöstä, joka on meidän hallintamme ulkopuolella. Verkkosivustomme saattavat sisältää linkkejä muille verkkosivustoille. Emme ole vastuussa näiden muiden verkkosivustojen käyttämistä tietosuojakäytännöistä, sisällöstä tai suojauksesta. Niihin ei sovelleta tätä tietosuojakäytäntöä. Suosittelemme, että luet aina tarkasti näiden muiden verkkosivustojen tietosuojakäytännöt.

5. Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin laki vaatii tai on tarpeellista tarjotaksemme sinulle pyytämiäsi palveluja tai mihin tahansa tässä tietosuojakäytännössä lueteltuihin tarkoituksiin. Jokaisen käyttötarkoituksen tietty säilytysaika on lueteltu tässä tietosuojakäytännössä. Suoritamme kohtuullisia toimenpiteitä tuhotaksemme säilyttämämme henkilötiedot tai tehdäksemme niistä tunnistamattomia, jos niitä ei enää tarvita edellä määriteltyihin tarkoituksiin tai määrätyn säilytysajan päättymisen jälkeen.

6. Evästeet

Suuri osa tässä tietosuojakäytännössä mainituista tiedoista kerätään evästeillä ja vastaavilla tekniikoilla. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka sisältävät vähäisiä tietomääriä, jotka on ladattu ja jotka voidaan tallentaa laitteellesi, esim. tietokoneellesi, älypuhelimellesi tai tabletillesi. Käyttämämme tekniikat, jotka saattavat olla samanlaisia kuin evästeet, ovat seurantapikselit, Java-koodit, tunnisteet ja jäljitteet. Nämä evästeet ja vastaavat tekniikat ovat joskus välttämättömiä tilisi asetuksien, kielen ja maan muistamiseksi, mutta myös, jotta voisimme mitata ja analysoida käyttäytymistäsi verkkosivustollamme ja näyttää sinulle yksilöityjä mainoksia verkkosivustollamme tai kolmannen osapuolen verkkosivustoilla. Tarvittaessa sinua pyydetään hyväksymään evästeiden käyttö. Jos haluat lisätietoja käyttämistämme evästeistä ja kuinka käytämme niitä, tutustu erilliseen evästekäytäntöön, jonka löydät tämän verkkosivuston alatunnisteesta.

7. Sosiaalinen media

Voit jakaa tietoja verkkosivustollamme sosiaalisen median kautta, kuten [Facebook, Instagram, LinkedIn ja YouTube]. Tämä tarkoittaa sitä, että jakamasi tiedot (nimen ja mieltymysten kera) ovat näkyviä henkilökohtaisten sivujesi kävijöille. Suosittelemme, että luet huolellisesti sosiaalisen median osapuolien tietosuojakäytännöt, sillä ne koskevat henkilötietojesi käsittelyä näiden osapuolten toimesta.

8. Lasten tietosuoja

Tätä verkkosivustoa ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille (tai alle kyseisten tuotteiden kulutukseen soveltuvaa laillista ikää). Emme tietoisesti kerää henkilötietoja alle 18-vuotiailta lapsilta.

9. Käyttö-, korjaus-, poisto-, rajoitus- ja tietojen siirtämisoikeudet

Sinulla on oikeus pyytää yleiskatsaus henkilötiedoistasi, joita käsittelemme tai joita käsitellään puolestamme. Sinulla on oikeus tietojesi korjaamiseen, poistamiseen tai rajoittamiseen (tarvittaessa). Voit harjoittaa oikeuttasi ottamalla meihin yhteyttä tämän verkkolomakkeen kautta tietosuojapyynnöllä. Huomaa, että pyynnöt, jotka eivät täytä soveltuvan lain tai HEINEKENIN ohjeiden vaatimuksia, voidaan pyytää lähettämään uudelleen tai lopulta hylätä, ja että määrätyt henkilötiedot voidaan vapauttaa tällaisista pääsy-, korjaus- ja poistopyynnöistä soveltuvien tietosuojalakien ja muiden lakien ja määräysten mukaisesti. Huomaa, että voit poistaa henkilötietoja myös poistamalla käyttäjätilisi. Säilytämme kuitenkin henkilötiedot, jos laki vaatii meitä tekemään niin, mikä koskee esim. myyntihallintoa.

Sinulla on oikeus saada meille toimittamasi henkilötietosi strukturoidulla, yleisesti käytetyllä ja koneella luettavassa muodossa, ja määrätyissä olosuhteissa toimitamme pyynnöstäsi tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.

10. Vastustusoikeus

Sinulla on myös oikeus määrätyissä olosuhteissa vaatia meiltä lopettamaan henkilötietojesi käsittely, mutta jos meillä on pakottavia oikeutettuja syitä, jatkamme henkilötietojesi käsittelyä. Sinulla on kuitenkin oikeus vastustaa henkilötietojesi käyttöä suoramarkkinointitarkoituksiin, mukaan lukien profilointi, ja kun teet niin, voimme toteuttaa pyyntöösi. Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi ilman, että se vaikuttaa kyseisten tietojen käytön laillisuuteen ennen peruuttamista.

11. Päivitykset

Tarkkailemme tätä tietosuojakäytäntöä ja päivitämme sitä aika ajoin. Kaikki tämän tietosuojakäytännön muutokset julkaistaan verkkosivustollamme, ja niistä ilmoitetaan sinulle, kun se on kohtuudella mahdollista.

12. Ota yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää, vastustat henkilötietojesi käyttöä toimestamme tai sinulla on valitus tähän tietosuojakäytäntöön tai tietojesi käsittelemiseen liittyen, ota meihin yhteyttä tämän verkkolomakkeen kautta tietosuojapyynnöllä. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus paikallisille tietosuojaviranomaisille.